Mediation moet het ijs breken - Het Schild Mediation & Advies
16421
post-template-default,single,single-post,postid-16421,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Mediation moet het ijs breken

Bemiddeling tussen het bestuur van de Stichting IJsbaan Maasdriel (SIJM) en de gemeente Maasdriel moet leiden tot een doorbraak in een langlopend conflict. Beide partijen gingen daarmee akkoord tijdens een civiele zitting bij de rechtbank in Arnhem. In maart beoordeelt de rechter het resultaat. 

Wat er is besproken tijdens de zitting, daar wil secretaris Rob Glaudemans van SIJM niet op ingaan.
SIJM en Maasdriel hebben al sinds 2012 een conflict met de gemeente over wie de versleten afdichtingsfolie van de ijsbaan aan de Piekenwaardweg moet vervangen.   In 2019 kondigde het bestuur van de ijsbaan aan desnoods naar de rechter te stappen om duidelijkheid over de kwestie te krijgen. 

In een toelichting uit dat jaar geeft het bestuur aan te vinden dat de gemeente haar verplichtingen niet nakomt. Maasdriel zou moeten zorgen en betalen voor vervanging van de bodemafsluiting en SIJM zou een bijdrage in de kosten moeten leveren en hand- en spandiensten verlenen. De bodemafsluiting moet er voor zorgen dat de baan niet leegloopt. Anders kan het water onder de ijsvloer wegzakken. Bij lichte vorst of bij een korte vorstperiode kan de vereniging daardoor geen goede schaatsbaan maken. De folie is meer dan 30 jaar oud en volgens héél erg aan vervanging toe, meldde SIJM in 2012 bij de gemeente.

Bron: bd.nl   Lees hier het hele artikel