Mediation in Doetinchem | Het Schild Mediation & Advies.
15042
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15042,page-child,parent-pageid-16426,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

HET SCHILD MEDIATION & ADVIES

Een conflict hoeft niet te leiden tot een gang naar de rechter. Door te luisteren en ruimte te vinden voor een passende oplossing kan dit voorkomen worden. Het Schild Mediation & Advies werkt samen met haar klanten aan oplossingen voor conflicten op het gebied van familiaire problemen, arbeidsgerelateerde geschillen en geschillen met de overheid. Daarnaast bieden wij adviestrajecten aan op de voorgenoemde gebieden waarin wij op zoek gaan naar oplossingen om conflicten op te lossen, zonder dat daar specifiek mediation aan te pas komt.

 

Niemand wil oneindig in een conflict zitten. Met openheid, vriendelijkheid en oog voor de mens werken wij gezamenlijk toe naar gedragen oplossingen waardoor alle betrokken partijen weer perspectief krijgen. Met respect en vertrouwen voorop.

ONZE KERNWAARDEN

  • Integriteit

Integriteit staat bij ons voor waarden en normen. Eerlijkheid en openheid in alles wat je doet en zegt. Zeg wat je bedoelt en bedoel wat je zegt.

 

  • Respect

Respect voor elkaar, voor de situatie. Veel kan gezegd worden, niet alles hoeft gezegd te worden. Luisteren en gehoord worden zijn basisprincipes van waaruit wij werken.

 

  • Vertrouwen

Vertrouwen komt nooit van één kant. In mediation is het belangrijk erop te kunnen vertrouwen dat je er sámen uit wíl komen.

ONZE MISSIE

Wij willen onze klanten toegang bieden tot professionele bemiddeling in een veilige omgeving. Een omgeving waarin zij het vertrouwen en de ruimte krijgen om open en eerlijk met elkaar in gesprek te komen. We maken ons sterk om mensen te laten zien dat er een betere manier is om conflicten op te lossen. Zonder dat daar een juridische procedure voor nodig is.

ONZE VISIE

Mediation werkt. Met een goed, gelijkwaardig gesprek kun je escalatie van een conflict, zoals een gang naar de rechter, voorkomen. Wij faciliteren dit gesprek en dragen de zorg dat iedere partij zich in een vertrouwelijke, veilige omgeving gezien en gehoord kan voelen. Zo komen partijen snel tot de essentie van de kwestie en kan toegewerkt worden naar een gezamenlijke oplossing.

MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN

Als onderneming en deelnemers van de maatschappij voelen wij een verantwoordelijkheid om ons in te zetten voor een betere samenleving. Wij steunen daarom verschillende doelen die professionele invulling geven aan het vergroten van de kwaliteit van leven in onze gemeenschap.

 

De projecten die wij steunen leveren voornamelijk een regionale bijdrage en richten zich vaak op het voorkomen of verminderen van sociaal isolement. Bijvoorbeeld door het organiseren van activiteiten, sportevenementen of dagjes uit.

    Ons eigen geluk hangt af van de glimlach van de anderen. – Albert Einstein