Onze Mediators - Het Schild Mediation & Advies
16436
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16436,page-child,parent-pageid-16426,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Specialisaties:

 • Familiemediation
 • Arbeidsmediation
 • Advies

Thiemo de Lange

Ik ben geboren in Deventer (1970) en heb jarenlang in de media, marketing en communicatie gewerkt. Na 30 jaar in deze branche besloot ik in 2021 dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging: ik schreef me in voor de opleiding tot Register Mediator. Ik was zelf al eens met mediation in aanraking gekomen. Toen ik ook nog succesvol bemiddeld had bij een aantal conflicten in mijn omgeving, wist ik het zeker: dit is wat ik wil doen. Nu ben ik de trotse eigenaar van Het Schild Mediation & Advies.

 

Mijn passie ligt in het helpen van mensen die een conflict hebben door samen te kijken naar een oplossing. Het kan gaan om een conflict met een buur, een familielid of op het werk. Vaak blijkt dat er door mensen te laat wordt aangegeven dat ze iets irriteert. Conflicten kunnen hierdoor onnodig oplopen. Tijdens de gesprekken die ik voer blijkt vaak dat het probleem wat er speelt niet ingewikkeld is, maar dat men zich simpelweg niet gehoord voelt. Dat is de crux van veel conflicten: door de emotie en wijze van communiceren wordt er niet meer geluisterd en loopt het conflict onnodig uit de hand. Ik haal veel voldoening uit het vak wanneer tijdens mediation tóch een oplossing gevonden wordt.

Specialisaties:

 • Familiemediation
 • Arbeidsmediation
 • Advies

Antoinette Haadsma

Met mijn gezin woon ik in Wageningen. Naast mijn werk als Register Mediator heb ik een agentuur in luxe kantoorinrichting. De opleiding voor mediator volgde ik samen met Thiemo. Binnen Het Schild Mediation & Advies hou ik mij voornamelijk bezig met familiair mediation en arbeidsmediation. Ook werk ik als buurtbemiddelaar voor Buurplein in Wageningen.

 

Ik werk graag met mensen. In mijn werk als buurtbemiddelaar kom ik veel situaties tegen die voorkomen hadden kunnen worden. Vooral wanneer mensen iets meer buiten de emotie kunnen staan. In een conflict heeft iedereen zijn eigen waarheid. Door de tunnelvisie die daar soms door ontstaat wordt er niet meer naar elkaar geluisterd. Als dan ook nog eens iets met de verkeerde emotie (door bijvoorbeeld te communiceren via een app of mail) wordt gezegd of zo kan worden opgevat zijn de rapen gaar. Ik geniet er van om mensen weer tot elkaar te brengen en hen daarbij vooral in hun eigen waarde te kunnen laten staan.

Specialisaties:

 • Slapen
 • Knuffelen
 • Eten

Beau

Op het kantoor van Het Schild Mediation & Advies lig ik vaak lekker te slapen. Soms dan mag ik bij een gesprek zijn, omdat iemand dat gevraagd heeft bijvoorbeeld. Ik kan heel goed knuffelen. Dus als je het even moeilijk hebt dan kom ik je opbeuren. En anders lig ik lekker te wachten tot ik weer eten krijg, of mag spelen, of naar huis ga. Kortom: ik heb hele drukke dagen.

 

Ik ben in september 2020 geboren op het zonnige Curaçao. Via de Kluyvert Foundation ben ik naar Nederland gekomen en geadopteerd door Thiemo. Sinds December van dat jaar woon ik bij hem in Doetinchem. Hoewel het hier veel kouder is dan op het heerlijke Caribische eiland waar ik vandaan kom, vermaak ik me hier prima. Ik hou natuurlijk van lekker rennen en spelen.

  Ons eigen geluk hangt af van de glimlach van de anderen. – Albert Einstein