Erfproblemen mediation | Conflictbemiddeling bij erfenissen
16199
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16199,page-child,parent-pageid-16098,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

ERFPROBLEMEN MEDIATION

In bijna iedere familie kan een conflict ontstaan. Oppervlakkig of diepgeworteld, ze kunnen ineens (dreigen te) escaleren. Juist binnen een familie is een goede relatie belangrijk, want je bent en blijft met elkaar verbonden. Samen door één deur kunnen gaan is daarom echt belangrijk. Je blijft elkaar ten slotte tegenkomen in het leven. Een conflict kan dit onnodig in de weg staan. Mediation kan ervoor zorgen dat de familierelatie behouden of hersteld wordt. Samen gemoedelijk de toekomst tegemoet gaan is voor alle partijen het prettigst.

REGEL VÓÓRAF, IN PLAATS VAN ACHTERAF

Conflicten kunnen ook ontstaan bij het afwikkelen van nalatenschappen. Er komt veel kijken bij het overlijden van een familielid. Zakelijk, juridisch en menselijk. Als iemand komt te overlijden, moeten familieleden met elkaar overleggen. Over de uitvaart én over de nalatenschap. Een mediator kan een familie in dit proces bijstaan en ervoor zorgen dat iedereen wordt gezien en gehoord. Ook kan een mediator ondersteunen in het afronden van praktische en zakelijke afspraken. Wanneer deze vlot en duurzaam afgerond worden blijft er voor de nabestaanden voldoende ruimte voor rouw en verdriet.

HOE ZIET EEN MEDIATIONTRAJECT ERUIT

Horen, zien en oplossen. Dat is de essentie van mediation. Wij zijn er om naar iedere partij te luisteren en te achterhalen wat er is gebeurd en waar de behoefte ligt van alle betrokkenen. Wij creëren een veilige situatie waarin ieders verhaal en emoties er mogen zijn.

 

Een conflict grijpt je aan, het is niet zomaar iets. Dat geldt voor iedereen. Kant-en-klare oplossingen bestaan niet binnen mediation. Die bieden wij dus ook niet. Wij staan voor maatwerk, het verder op weg helpen van de situatie en het bieden van een oplossing. Soms is de oplossing om afscheid te nemen van elkaar, soms ligt die juist in het creëren van een situatie om dichter bij elkaar te kunnen komen. Daar zit de waarde van een mediation traject. Op een laagdrempelige manier brengen we vooruitgang of een oplossing. En dat lucht op. Welke oplossing het ook wordt, we kijken samen naar de toekomst.

ONAFHANKELIJKE MEDIATOR

Als mediator zijn wij neutraal en onafhankelijk. Dat betekent dat wij geen belang hebben bij enige uitkomst en ook geen voorkeur hebben voor een partij.

 

Op de pagina ‘Wat is mediation?’ vind je de stappen die wij volgen bij het opstarten van een mediationtraject.

    Ons eigen geluk hangt af van de glimlach van de anderen. – Albert Einstein