Problemen op het werk | Bemiddeling bij werkconflicten.
16220
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16220,page-child,parent-pageid-16098,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

PROBLEMEN OP HET WERK

Op het werk kan onverwacht een onveilige of onzekere situatie ontstaan. Een conflict met een collega of leidinggevende, een tegenvallende beoordeling die uit de lucht komt vallen of onzekerheid over je dienstverband. Je bent bang om je baan te verliezen, het financiële stuk en de toekomst. Want hoe moet je straks verder zonder werk, structuur en zekerheid? Je omgeving kan je niet altijd bijstaan en een directe collega is niet onafhankelijk genoeg. Je wil hier graag met iemand over praten, maar met wie?

VRAAG HULP AAN MEDIATOR

Als je met problemen op het werk te maken hebt, dan kan Het Schild Mediation & Advies je helpen om tot een goede oplossing te komen. Door een luisterend oor te bieden en je op weg te helpen of juist samen met je werkgever naar een oplossing te zoeken.

 

Mediation is altijd vertrouwelijk. Wat je zegt tijdens de gesprekken blijft geheim. Ga je in gesprek met ons én je werkgever? Dan geldt dit voor alle partijen. Zo kan er in een veilige setting gewerkt worden aan een gezamenlijke oplossing.

HOE ZIET EEN MEDIATIONTRAJECT ERUIT

Horen, zien en oplossen. Dat is de essentie van mediation. Wij zijn er om naar iedere partij te luisteren en te achterhalen wat er is gebeurd en waar de behoefte ligt van alle betrokkenen. Wij creëren een veilige situatie waarin ieders verhaal en emoties er mogen zijn.

 

Een conflict grijpt je aan, het is niet zomaar iets. Dat geldt voor iedereen. Kant-en-klare oplossingen bestaan niet binnen mediation. Die bieden wij dus ook niet. Wij staan voor maatwerk, het verder op weg helpen van de situatie en het bieden van een oplossing. Soms is de oplossing om afscheid te nemen van elkaar, soms ligt die juist in het creëren van een situatie om dichter bij elkaar te kunnen komen. Daar zit de waarde van een mediation traject. Op een laagdrempelige manier brengen we vooruitgang of een oplossing. En dat lucht op. Welke oplossing het ook wordt, we kijken samen naar de toekomst.

ONAFHANKELIJKE MEDIATOR

Als mediator zijn wij neutraal en onafhankelijk. Dat betekent dat wij geen belang hebben bij enige uitkomst en ook geen voorkeur hebben voor een partij. Daarmee zijn wij de ideale gesprekspartner bij problemen op de werkplek.

 

Op de pagina ‘Wat is mediation?’ vind je de stappen die wij volgen bij het opstarten van een mediationtraject.

    Ons eigen geluk hangt af van de glimlach van de anderen. – Albert Einstein