Scheidingsmediation | Op een goede manier uit elkaar gaan.
16165
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16165,page-child,parent-pageid-16098,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

SAMEN BEGONNEN, SAMEN STOPPEN

Wanneer je een relatie of huwelijk verbreekt kan het zijn dat je nog met elkaar te maken hebt. Zeker als je gezamenlijk verantwoordelijkheden draagt, zoals het opvoeden van kinderen. Het is belangrijk om dan zo goed mogelijk uit elkaar te gaan, om conflicten nu en in de toekomst te vermijden. Mediation kan hierbij helpen.

 

Bij een echtscheiding is het essentieel dat er in goed overleg nieuwe spelregels worden gemaakt. Een slecht geregelde scheiding kan nog jaren negatieve gevolgen hebben. Een mediator helpt je dit te beperken of voorkomen zodat jullie allebei je eigen weg kunt vinden. Een leven waarin je weet dat je het gezamenlijke hoofdstuk goed kunt afsluiten. Met duidelijke afpsraken over omgang met de kinderen en geldzaken als alimentatie en pensioenen.

 

Bij Het Schild Mediation & Advies zetten wij ons in om partijen met tegengestelde belangen onderling tot overeenstemming te laten komen.

SCHEIDEN EN MEDIATION

Wanneer je een mediator inschakelt bij een scheiding of relatiebreuk wordt jouw situatie eerst goed bekeken. Wat is de aard van de relatie? Zijn er kinderen bij betrokken? Is het een in Nederland voltrokken huwelijk of komen er internationale factoren bij kijken? In ieder geval is de eerste stap van onze mediators om de echtscheidingsmelding te behandelen en praktische zaken te bespreken. Zo zorgen wij ervoor dat beide partijen zo goed mogelijk ontzorgd zijn en gerust de volgende fase in kunnen gaan.

In een mediationtraject komen de vijf grote thema’s van een echtscheiding aan de orde:

 

  1. Ouderschapsplan,
  2. (Kinder)Alimentatie,
  3. Vermogensdeling,
  4. Pensioenverrekening,
  5. Scheidingsconvenant.

HOE ZIET SCHEIDINGSMEDIATION ERUIT

Horen, zien en oplossen. Dat is de essentie van mediation. Wij zijn er om naar iedere partij te luisteren en te achterhalen wat er is gebeurd en waar de behoefte ligt van alle betrokkenen. Wij creëren een veilige situatie waarin ieders verhaal en emoties er mogen zijn.

 

Een conflict grijpt je aan, het is niet zomaar iets. Dat geldt voor iedereen. Kant-en-klare oplossingen bestaan niet binnen scheidingsmediation. Die bieden wij dus ook niet. Wij staan voor maatwerk, het verder op weg helpen van de situatie en het bieden van een oplossing. Soms is de oplossing om afscheid te nemen van elkaar, soms ligt die juist in het creëren van een situatie om dichter bij elkaar te kunnen komen. Daar zit de waarde van een scheidingsmediation traject. Op een laagdrempelige manier brengen we vooruitgang of een oplossing. En dat lucht op. Welke oplossing het ook wordt, we kijken samen naar de toekomst.

ONAFHANKELIJKE MEDIATOR

Als mediator zijn wij neutraal en onafhankelijk. Dat betekent dat wij geen belang hebben bij enige uitkomst en ook geen voorkeur hebben voor een partij. Als mediator zijn wij neutraal en onafhankelijk. Dat betekent dat wij geen belang hebben bij enige uitkomst en ook geen voorkeur hebben voor een partij. Daarmee zijn wij de ideale gesprekspartner bij conflicten.

 

Op de pagina ‘Wat is mediation?’ vind je de stappen die wij volgen bij het opstarten van een mediationtraject.

  Ons eigen geluk hangt af van de glimlach van de anderen. – Albert Einstein