Arbeidsmediation | Conflictbemiddeling met werknemers.
16236
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16236,page-child,parent-pageid-16332,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

PROBLEMEN OP HET WERK OPLOSSEN MET ARBEIDSMEDIATION

Het kan zomaar gebeuren. U hebt als ondernemer alles op de rit, alles loopt gesmeerd en plots ontstaat er een probleem met één van uw werknemers. In de waan van de dag lijkt het voor u niet zo groots. Tot de werknemer zich ziekmeldt. Voor u als ondernemer stapelen de problemen zich vanaf dan alleen maar op: salaris doorbetalen, personeelstekort, achterstand in het werk. Er lijkt geen eind aan te komen, en het arbeidsrecht geeft niet zomaar ruimte tot ontslag. Een oplossing lijkt ver weg. Wat nu?

VRAAG HULP AAN MEDIATOR

De oplossing kan dichterbij zijn dan gedacht. Werkgever én werknemer hebben beiden een eigen belang. Maar wat is het gezamenlijke belang en hoe vind je deze? Door onder begeleiding van een mediator het gesprek aan te gaan kun je samen werken aan een oplossing, zonder gang naar de rechter. Zo zijn er geen verliezers, enkel perspectief voor beide partijen.

 

Het Schild Mediation & Advies begeleidt bij arbeidsmediation. Als neutrale derde staan wij buiten het conflict en kunnen zo het gesprek in goede banen leiden. Een mediator geeft geen advies en blijft neutraal naar beide partijen. Door neutraliteit en geheimhouding ontstaat er ruimte voor openheid en vertrouwen. Dit maakt het vinden van een gezamenlijke oplossing gemakkelijker.

ARBEIDSMEDIATION

Horen, zien en oplossen. Dat is de essentie van mediation. Wij zijn er om naar iedere partij te luisteren en te achterhalen wat er is gebeurd en waar de behoefte ligt van alle betrokkenen. Wij creëren een veilige situatie waarin ieders verhaal en emoties er mogen zijn.

 

Een conflict grijpt iedereen aan, het is niet zomaar iets. Dat geldt voor iedereen. Kant-en-klare oplossingen bestaan niet binnen mediation. Die bieden wij dus ook niet. Wij staan voor maatwerk, het verder op weg helpen van de situatie en het bieden van een oplossing. Soms is de oplossing om afscheid te nemen van elkaar, soms ligt die juist in het creëren van een situatie om dichter bij elkaar te kunnen komen. Daar zit de waarde van een mediation traject. Op een laagdrempelige manier brengen we vooruitgang of een oplossing. En dat lucht op. Welke oplossing het ook wordt, we kijken samen naar de toekomst.

ONAFHANKELIJKE MEDIATOR

Als mediator zijn wij neutraal en onafhankelijk. Dat betekent dat wij geen belang hebben bij enige uitkomst en ook geen voorkeur hebben voor een partij. Daarmee zijn wij de ideale gesprekspartner bij conflicten.

 

Op de pagina ‘Wat is mediation?’ vindt u de stappen die wij volgen bij het opstarten van een mediationtraject.

    Ons eigen geluk hangt af van de glimlach van de anderen. – Albert Einstein