Zakelijke mediation | Voor bedrijven & organisaties.
16287
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16287,page-child,parent-pageid-16332,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

WAT IS ZAKELIJKE MEDIATION?

Zakelijke mediation ondersteunt bij het oplossen van conflicten in de professionele sfeer. Maar wat zijn nu typisch zakelijke mediationvraagstukken? Denk dan aan: betalingsproblemen, een ruzie met één van jouw medewerkers of een conflict met een leverancier. De mediator is een onafhankelijke sparringpartner en zoekt naar een oplossing voor beide partijen. Horen, zien én oplossen: dat is waar mediation om draait. In eerste instantie schetst de mediator een objectief beeld van de situatie. Door te luisteren ontdekken we samen de wens van alle betrokken partijen en zoeken we naar een oplossing.

 

Zakelijke mediation door Het Schild

Zakelijke conflicten maken moedeloos. De aandacht die het conflict opeist, voelt als verloren energie. Het resultaat? Verlies aan focus op de normale bedrijfsvoering. Zonde toch? Bij Het Schild mediation geloven we in maatwerk voor ieder mediationtraject. Door buiten de kaders te denken, is meer mogelijk dan in eerste instantie gedacht wordt. De mediationgesprekken leiden tot creatieve oplossingen die in de meeste gevallen positief uitvallen voor beide partijen. Ongeacht de oplossing, zoeken we samen de beste weg naar de toekomst.

STAPPEN IN EEN ZAKELIJK MEDIATIONTRAJECT

1. Oriënterend kennismakingsgesprek

Zakelijke mediation begint bij het kennismaken. Wat houdt mediation precies in? Welke pijnpunten moeten we oplossen? Wat zorgt voor weerstand in dit zakelijke conflict? Het oriëntatiegesprek is belangrijk om de situatie zo objectief en feitelijk mogelijk te schetsen. Iedereen wordt gehoord en de standpunten worden op papier gezet.

 

2. Mediationovereenkomst opstellen

Blijkt uit het kennismakingsgesprek dat alle partijen akkoord zijn met een mediationtraject? Dan wordt een mediationovereenkomst opgesteld. In een mediationovereenkomst worden de afspraken op papier gezet en het document wordt door de betrokken partijen ondertekend. De belangrijkste onderwerpen van een mediationovereenkomst zijn: geheimhouding, vertrouwelijkheid, de aard van het conflict en het overeengekomen uurtarief. Deze overeenkomst is de fundering van het mediationtraject. De deelnemende partijen verklaren bovendien dat ze actief en constructief willen meewerken naar een oplossing in dit zakelijke conflict. Ook verklaren wij als ‘Het Schild Mediation & Advies’ dat we geen dubbele belangen hebben voor wat betreft de uitkomst van het conflict; op deze manier garanderen wij volledige onafhankelijkheid en een objectieve houding in het zakelijke conflict.

 

3. Vervolggesprek(ken)

De mediationbijeenkomsten richten zich op het toewerken naar een oplossing. Dit is de kern van het mediationtraject waarbij de mediator luistert, kijkt en het gesprek begeleidt. Iedereen vertelt het verhaal vanuit het persoonlijke perspectief. De mediator geeft na afloop van het gesprek een samenvatting van alle invalshoeken. Dit werkt verhelderend en helpt om toe te werken naar een oplossing in het zakelijke conflict. Zijn er meer gesprekken nodig? Dan plannen we een vervolgafspraak.

4. De oplossing

Alle argumenten zijn gehoord, de situatie is geschetst en eventuele onenigheid is uitgesproken. Dat lucht op. Nu is het tijd om constructief naar een oplossing toe te werken die voor de betrokken partijen gepast is. Eventueel zoeken we samen naar schappelijke concessies of creatieve oplossingen van het zakelijke conflict. Hierbij ontstaat de ruimte om nader tot elkaar te komen. Zijn de mogelijke oplossingen besproken? Dan toetst de mediator de uitvoerbaarheid. Hierbij wordt toegewerkt naar een overeenkomst.

 

5. Overeenkomst

De gekozen oplossing wordt beschreven in een vaststellingsovereenkomst. In deze vaststellingsovereenkomst worden de gemaakte afspraken beschreven. Als beide partijen dit document ondertekenen, is de overeenkomst bindend. Dat wil zeggen dat de partijen zich moeten houden aan de rechten en plichten die overeengekomen zijn. Is het document ondertekend? Dan is het mediationtraject afgerond en is het voor de betrokken partijen tijd om naar de toekomst te kijken.

ONAFHANKELIJKE MEDIATOR

Het Schild mediation & advies helpt partijen in heel Nederland, maar is gevestigd in de achterhoek (Doetinchem). Als mediator zijn wij neutraal en onafhankelijk. Dat betekent dat wij geen belang hebben bij enige uitkomst en ook geen voorkeur hebben voor een partij. Daarmee zijn wij de ideale gesprekspartner bij scheidingen.

 

Vrijblijvend kennismaken om te zien wat we voor jouw conflict kunnen betekenen? Neem dan contact op via het formulier hieronder of bel ons.

    Ons eigen geluk hangt af van de glimlach van de anderen. – Albert Einstein